Huisregels De Tattoo Zaak

Zoals in elk bedrijf gelden er ook in De Tattoo Zaak regels waar men zich aan dient te houden.

 • Breng geen alcohol en/of drugs mee naar de shop. Zorg dat je nuchter bent als je een tatoeage laat zetten. Onder invloed zal er meer wondvocht/bloed meekomen bij het tatoeëren en dit maakt het werk voor de artiest erg lastig. Ook kan dit effect hebben op de genezing van je Tattoo. Ook kan je onder invloed overlast veroorzaken voor de andere klanten. Klanten die onder invloed zijn van drank en/of drugs worden niet getatoeëerd. En evt. verwijderd uit de Zaak.
 • Neem geen dieren mee naar de shop. Dit is uiteraard vanwege hygiëne.
 • Personen onder de 16 jaar worden niet getatoeëerd. Vanaf 16 jaar is toestemming van ouders/voogd/wettelijke vertegenwoordiger nodig. Zij dienen dan ook mee te komen met een geldig legitimatie bewijs.
 • Je kan niet getatoeëerd worden als je zwanger bent en/of nog borstvoeding geeft. Je moet minimaal 3 maanden gestopt zijn met het geven van borstvoeding om wel weer getatoeëerd te kunnen worden.
 • Neem, afhankelijk van de plek van de tattoo, een douche en zorg dat je fris ruikt. Dit is gewoon netjes naar de artiest toe die vlakbij jouw lichaam komt om te tatoeëren.
 • Je mag altijd zelf wat te drinken en te eten meenemen. Dit is zelfs goed en kan je helpen tijdens het zetten van de tattoo. Uiteraard staat het je wel netjes om je troep achter je op te ruimen.
 • Neem het liefst geen kinderen mee naar de shop. Een tatoeage shop is een werkomgeving en kinderen vinden het vaak moeilijk om langere tijd stil te zijn en stil te zitten. Voorkom ergernissen, ook naar de andere klanten toe, en regel een oppas. Mocht dit niet lukken. Overleg dit dan van te voren met de artiest.
 • Neem cash geld mee. Wij hebben geen pinautomaat. Op die manier kom je op de dag van de afspraak niet voor verrassingen te staan.
 • Natuurlijk mag je mensen meenemen, maar je hele familie en kennissenkring meenemen is ook weer overdreven. De meeste shops hebben regels over hoeveel personen er mee mogen naar de tatoeagestoel. In de meeste gevallen is dit 1 persoon. Maar dit gaat altijd in overleg met de artiest, hij bepaald of er iemand bij mag komen zitten. Dit omdat het anders te druk wordt in de shop en voor de andere klanten. Uiteraard komt het de concentratie van de artiest ook niet ten goede. Spreek ook met je bezoekers af dat zij zich netjes en rustig gedragen. Een gast mag nooit een stoorfactor zijn in de shop.
 • Ben je onverhoopt verhinderd voor je afspraak? Laat dit dan uiterlijk 24 uur van tevoren weten aan de shop. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat je aanbetaling vervalt.
 • Nogmaals; het meeste is vrij logisch. Helaas zijn de klanten die naar de shop komen soms nog steeds van mening dat alles maar mag en kan in een tattoo shop. Bedenk je dat het ook gewoon een werkplek is. Wat je op jouw werk niet kunt maken, geldt ook voor de shop.